SKŁADNIKI
płatki jaglane* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych
ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie.
Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja
płatków na 2 porcje wody lub mleka)
na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna
- 1536 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 3,9 g,
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 1,6
g
Białko - 11
g
Sól - 0
g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu.