Płatki jaglane 500g NatVita
Produkt zbożowy, który nie zawiera glutenu i z powodzeniem może być spożywany przez osoby chore na celiakię oraz stosujące dietę bezglutenową.
Płatki jaglane pozyskuje się z rozdrobnionych ziaren prosa, które stanowią wartościowe źródło błonnika, witamin z grupy B oraz witaminy E. Poza tym znajdują się w nim składniki mineralne takie jak: wapń, magnez, krzem, potas, żelazo, lecytyna czy kwas krzemowy.
Płatki jaglane charakteryzują się dość płaskim, neutralnym smakiem, ale za to są chrupkie i zdrowe. Idealnie nadają się jako dodatek do musli, jogurtu, mleka, koktajli czy sałatek.
Płatki jaglane - wartości odżywcze
"Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej(8 400 kJ/2 000 kcal)".
Data ważności - 31.01.2020
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie - 500g
Skład: płatki jaglane 100%