Źródło białka i witamin z grupy B. Polecane dla wegetarian i wegan.
Płatki drożdżowe to jadalna, nieaktywna postać drożdży. Mają niesamowity aromat oraz smak, który przeplata nutę serową, orzechową oraz bardzo delikatną słodycz. Zastosowanie Płatki drożdżowe znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, to też wdrożenie ich do diety nie powinno stanowić problemu.
Zastosowanie:
- dodatek do jogurtu naturalnego, kefiru, czy maślanki,
- dodatek do zup, sosów, w ramach zagęszczenia konsystencji w zastępstwie ciężkiej zasmażki,
- dodatek do domowych past z warzyw korzeniowych czy strączkowych,
- w celu zagęszczenia konsystencji i wzbogacenia smaku oraz wartości odżywczej,
- jako posypka do kanapek.
Wartość odżywcza produktu:
Wartość odżywcza produktu
W 100 g
W porcji 50 g
%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna
1440 kJ/344 kcal
720 kJ/172 kcal
9%
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4 g
0,7 g
2 g
0,35 g
3%
2%
Węglowodany
- w tym cukry
36,9 g
12,4 g
18,45 g
6,2 g
7%
7%
Białko
51 g
25,5 g
51%
Sól**
0,18 g
0,09 g
1%
Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Specyfikacja:
Producent: Targroch
Waga / pojemność netto: 250 gram
Kraj pochodzenia: Estonia
Skład: 100% płatki drożdżowe nieaktywne