Płatki drożdżowe nieaktywne 100 g
- EAN: 5903229005014
- Producent: TARGROCH
- Wysokość (cm): 27
- Szerokość (cm): 16
- Waga (g): 120.000
- Grubość (cm): 3
- Masa netto (g): 100
- Ilość wymiarów: 3
Płatki drożdżowe nieaktywne
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy.
Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 1440 kJ/ 335 kcal
- Tłuszcz 5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
- Węglowodany 27,5 g
- w tym cukry 2 g
- Błonnik 20 g
- Białko 45 g
- Sól 0,04 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Firma posiada certyfikat HACCP.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora: TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.J.