Czym są płatki drożdżowe?
Płatki drożdżowe nie są tym samym, co świeże drożdże oraz drożdże suszone. Nie nadają się do wypieków jako środek spulchniający, jednak stanowią dodatek do dań. Są nieaktywne, dzięki czemu możemy je spożywać bez ryzyka nabawienia się problemów żołądkowych.
Właściwości
Najlepszymi zaletami płatków drożdżowych są na pewno smak i zapach. Ponadto, są bardzo pożywne, zawierają wysokiej jakości białko, które jest łatwo przyswajalne.
W składzie płatków drożdżowych znajdziemy również witaminy z grupy B, które pełnią szereg funkcji w organizmie. Dlatego są ważnym elementem naszej codziennej diety.
Zastosowanie
Płatki drożdżowe nie wymagają przechowywania w lodówce. Wystarczy, że będą trzymane w szafce, a ich jakość nie ulegnie pogorszeniu.
Nadal wykorzystywane są zbyt rzadko, jednak cieszą się powodzeniem wśród sportowców oraz osób, które pracują fizycznie. Użycie płatków drożdżowych nadaje ciekawe i nietypowe połączenia smaków oraz oryginalność i rozmaitość dań.
Uwaga: Opakowanie dla 5 kg i 10 kg będzie się różnić od zaprezentowanego na wizualizacji.
Użycie płatków drożdżowych nieaktywnych nadaje potrawom ciekawy i nietypowy smak. To doskonały substytut zwykłej panierki, szczególnie wykorzystywany przy kotlecikach roślinnych.
Świetnie sprawdza się jako posypka używana zamiast parmezanu. Ich bardzo ważną zaletą jest to, że nie wymagają przechowywania w lodówce.
Skład towaru: 100% płatki nieaktywne
Kraj pochodzenia: Francja
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.