Płatki drożdżowe nieaktywne (Saccharomyces cerevisiae)
To specjalnie hodowane drożdże, które w procesie wytwarzania, utraciły zdolność do fermentacji, zachowując przy tym wszystkie najcenniejsze składniki odżywcze jak witaminy, minerały, białka czy przeciwutleniacze.
Jako produkt wegański, świetnie nadaje się do uzupełnienia diet bez mięsa oraz nabiału, nadając potrawom serowo-orzechową nutę.
Płatki Drożdżowe nieaktywne:
- Zawierają aminokwasy egzogennych, mogące stanowić źródło świetnie przyswajalnego białka dla wegan oraz wegetarian
- Zawierają witaminy z grupy B, niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
- Zawierają minerały śladowe takie jak cynk, selen, miedź oraz chrom
- Zawierają potężne antyoksydanty takie jak glutation czy selenometionina. Zawierają w swojej budowie beta-glukan
Proponowane sposoby użycia:
- Dodatek do zup w celu uzyskania smaku umami
- Jako posypka do przekąsek
- Jako zamiennik sera w potrawach wegetariańskich
Po więcej informacji odwiedź: www.enkioo.com
Składniki:
Płatki drożdżowe nieaktywne (Saccharomyces cerevisiae) 100%
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczne 1550kJ/ 370 kcal
Tłuszcz 3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 35g
Cukry 0 g
Błonnik 25 g
Białko 49 g
Sól* 0,43 g
Witamina B6 6,5 mg (464%)**
Witamina B12 45 μg (1800%)**
Biotyna 50 μg (100%)**
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie
występującego sodu.
** Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników
mineralnych (dla osób dorosłych).
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny