PŁATKI DROŻDŻOWE
NIEAKTYWNE 1KG
Składniki: płatki drożdżowe nieaktywne
Płatki drożdżowe Trzy Ziarna
Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Postać: płatki
Kraj pochodzenia: Francja
Masa netto opakowania: 1KG
Dostępne gramatury: 200g, 500g, 1kg
- Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna 1403 kJ/ 335 kcal
Tłuszcze 5g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 27,5g
w tym cukry 2g
Błonnik 20g
Białko 45g
Sól 0,04g
Zastosowanie:
- błyskawiczne purée ziemniaczane,
- półprodukt do wyrobu dań ziemniaczanych, świeżych i mrożonek ( pyzy, krokiety, kluski śląskie, knedle, kopytka, pierogi)
- składnik kremowej zupy ziemniaczanej
- dodatek dla piekarnictwa (który umożliwia dłuższe zachowanie świeżości, oraz ulepsza smak.)
- panierka do ryb, mięs, itp.
- składnik do produkcji przekąsek: snacki, prażynki, chrupki
- Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję. Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.