UWAGA! - produkt za połowę ceny, ważność produktu do 07.12.2022.
Adams Pizza AVANTI - niskowęglowodanowa pizza z drożdżami, bez jajek i bez soi, gotowa mieszanka do wypieku
Kompletna mieszanka z odtłuszczonej złotej mąki lnianej oraz białka pszenicznego i mlecznego, z dodatkiem błonnika z babki płesznik i bambusa.
Wysoka zawartość błonnika, który wpływa pozytywnie na pracę jelit.
Wystarczy wymieszać z wodą i odrobiną oliwy, pozostawić do wyrośnięcia i upiec.
Zawiera 48% białek, 9,2% błonnika, 0,7% tłuszczu i 2,7% węglowodanów.
Nie zawiera soi i dodatków.
Stawka Vat obniżona do 0%
Mieszanka do pieczenia pizzy o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów *.
Białko pszeniczne w połączeniu z białkiem mleka i ekologiczną złotą mąką lnianą sprawiają, że mieszanka cechuje się wysoką wartość biologiczną i doskonałym profilem aminokwasów.
Błonnik bambusowy i błonnik z babki płesznik wspomagają trawienie i wpływają pozytywnie na czynność jelit.
Nie zawiera soi i jaj.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (2,7 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego ciasta do pizzy, który zawiera średnio 60 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
białko pszeniczne, białko mleczne, złota mąka lniana *, błonnik z nasion babki płesznik, błonnik bambusowy, drożdże, różowa sól krystaliczna. Może zawierać śladowe ilości sezamu (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 150 g (masa gotowego produktu ok. 250 g, średnica pizzy ok. 30 cm)
Alergeny:
pszenica, mleko, śladowe ilości sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 180 ml wody i 1 łyżką oliwy z oliwek i wyrób ciasto. Umieść ciasto na papierze do pieczenia na blasze lub na dobrze natłuszczonej blasze i uformuj równomierny placek pizzy. Pozostaw na 20 minut w cieple, żeby ciasto urosło. Połóż na spodzie pizzy to, co lubisz. Piecz w 180 stopniach C (termoobieg) przez ok. 15 min. Gotowe.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g wypieczonego spodu pizzy
- Kalorie: 220 kcal
- Tłuszcz ogółem: 0,7 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
- Białko: 48 g
- Węglowodany: 2,7 g
- z czego cukry: 0,04 g
- Błonnik pokarmowy: 9,2 g
- Sól: 0,6 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy