Adams Pizza ADAMO - niskowęglowodanowa i bezglutenowa pizza bez drożdży, gotowa mieszanka do wypieku
Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianej i z nasion dyni oraz organicznego białka z nasion słonecznika i białka mlecznego.
Wysoka zawartość błonnika.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 28,4% białek, 10,9% błonnika, 1,8% tłuszczu i 1,2% węglowodanów.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Stawka Vat obniżona do 0%
Bezglutenowa mieszanka do pieczenia pizzy, o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.
Organiczne białko słonecznika, złota mąka lniana i mąka z pestek dyni nadają ciastu do pizzy lekko pikantną nutę i sprawiają, że jest ono przyjemne i chrupiące.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Nie zawiera soi i drożdży.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (1,2 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego ciasta do pizzy, który zawiera średnio 60 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
organiczne białko z nasion słonecznika*, złota mąka lniana *, białko mleczne, białko jajka w proszku, mąka z nasion dyni*, błonnik bambusowy, błonnik z nasion babki płesznik, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), zakwaszacz: naturalny glukonolakton, sól krystaliczna. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów arachidowych, sezamu (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 150 g (masa gotowego produktu ok. 300 g)
Alergeny:
jaja, mleko, śladowe ilości migdałów, orzechów arachidowych i sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 220 ml wody. Umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub na dobrze natłuszczonej blasze i uformuj równomierny placek pizzy. Piecz w 200 stopniach C (termoobieg) przez ok. 8-10 min. Wyjmij z piekarnika i połóż na pizzy to, co lubisz. Dodatkowo piecz w 200 stopniach C (termoobieg) przez kolejne 7-10 minut. Gotowe.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g wypieczonego spodu pizzy
- Kalorie: 160 kcal
- Tłuszcz ogółem: 1,8 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
- Białko: 28,4 g
- Węglowodany: 1,2 g
- z czego cukry: 0,8 g
- Błonnik pokarmowy: 10,9 g
- Sól: 1,2 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy