Kolejna odmiana piwa Ale z dodatkiem palonego słodu. Piwo o ciemnej mahoniowej barwie i kremowej pianie. Charakterystyczny aromat palonego słodu z dodatkiem czekolady. Bogaty pełny smak zrównoważony subtelna chmielową goryczką, która nadaje piwu wytrawne wykończenie. Piwo praktycznie niespotykane w polskich sklepach. Teraz i ty możesz spróbować tego piwa. W dodatku butelka będzie kosztowała 1zł z groszami.
Barwa: 55-65 EBC. Goryczka: 50-60 IBU.
Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C.
Aby przygotować 23 litry piwa, potrzebujesz jeszcze (1 z 5 opcji do wyboru) :
- 1 kg cukru (płytki smak, nuty bimbrowe - nie polecamy),
- 1 kg glukozy najtańszy zamiennik cukru ( dużo lepszy smak w porównaniu z cukrem)
- 1 kg Polepszacza piwa (OK - najlepszy stosunek jakości do ceny !),
- 1 kg ekstrakt słodowy w proszku (pełny smak bez cukru czy glukozy),
- 1,7 kg ekstrakt słodowy w syropie (najwyższa jakość piwa).