Zestaw piwowarski Better Brew BANDIT
Producent:
Zestaw piwowarski BETTER BREW BANDIT
Instrukcja:
1. Zdezynfekuj wszytkie przyrządy jakich będziesz używać przy wyrobie piwa.
2. Oderwij od opakowania saszetkę z drożdżami,Wstaw torbę ze słodem do gorącej wody na 15 minut.
3. Przelej słód do pojemnika fermentacyjnego. Sprawdź, czynic nie pozostało w opakowaniu. Jesli tak,
wlej troszkę gorącej wody do torby i wszytko razem wlej do pojemnika fernetacyjnego.
4. Zagotuj 3l wody, wlej do pojemnika fermentacyjnego. Dosyp 1kg glukozy i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
5. Dopełnij pojemnik fermentacyjne zimną wodą z kranu do 23l i dobrze wymieszaj. Sprawdź temperaturę roztworu. Jeśli ma temperaturę 20-25°C dodaj drożdże i wymieszaj.
6. Zakryj pokrywą pojemnik fermentacyjny, wstaw rurkę fermentaycjną i fermentuj ok. 10 dni w temp.20-25°C.Pamiętaj aby ustawić pojemnik w bezpiecznym miejscu.
7. Nie otwieraj pojemnika i nie zdejmuj rurki podczas fermentacji. Zestaw zawiera oryginalne drożdże powolnej fermentacji, które potrzebują 10 dni do pełnego odfermentowania.
Instrukcja butelkowania:
1. Po 10 dniach sprawdź Blg.Jeśli wartość odczytu jest około 1 , można butelkować. Jeśli jest więcej należy jeszcze poczekać kilka dni.
2. Używaj wyłącznie dobrze wysterylizowanych butelek, przystosowanych do przechowywania napojów gazowanych.
3. Przed kapslowaniem dodaj do butelki miarkę cukru.
4. Pozostaw zlane piwo w ciepłym miejscu na 2 tygodnie a następnie można je przenieść do chłodnieszego miejsca.
masa netto:1,950kg