Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 30,00 zł
- Pirosiarczyn sodu 1kg
- 38,99 zł z dostawą
- 44,00 zł
- Pirosiarczyn potasu Enartis WINY 1 kg NAJTANIEJ
- 53,99 zł z dostawą
- 59,00 zł
- ŚRODEK DO DEZYNFEKCJI ODKAŻANIA PIROSIARCZYN 1kg
- 67,99 zł z dostawą
Pirosiarczyn Sodu odkażanie,konserwacja,wino 1KG (6508874632)
Opis
Witam serdecznie na mojej aukcji
Do sprzedaży mam Pirosiarczyn Sodu. Środek o szczególnym przeznaczeniu spożywczym, który głownie stosuje się w domowym winiarstwie i piwowarstwie jako środek stabilizujący, konserwujący i dezynfekujący.
Pirosiarczyn sodu to środek bardzo zbliżony zastosowaniem, działaniem i wszystkimi parametrami do Pirosiarczynu Potasu ale jest tańszy (nawet o 200%).
Jako domowy producent win polecam ponieważ różnicę między tymi środkami mogą widzieć tylko chemicy.
Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina - ok 5-7 g/100 L nastawu.
Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie.
Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.
Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%.
Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać. Po odstaniu przepłukać wodą i można już robić nastaw wina.
W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia.
Na terenie Częstochowy i wybranych okolic możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym kontakcie.
Zapraszam do zakupu i zapoznania się z moimi pozostałymi aukcjami.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.