Oferujemy Państwu pirosiarczyn sodu czystości spożywczej.
Pirosiarczyn sodu znajduje zastosowanie w domowym wyrobie wina i piwa.
Służy do odkażania sprzętu (wężyki, butelki, balony), stabilizacji nastawów i konserwacji wina.
Dostępne opakowania: pojemnik HDPE 0,5 kg, 1kg, torebka Doypack 1kg
Zalecane dozowanie:
Roztwór do odkażania: 2-3% (20-30 g pirosiarczynu na litr wody). Roztwór zużyć zaraz po przygotowaniu. Wlać roztwór do balonu do 1/4 objętości i wstrząsając zwilżyć nim ścianki. Pozostawić na kilkanaście minut. Właściwości odkażające wykazują opary roztworu.
Konserwacja: stosować stężenie 0,005-0,007% (5-7g na 100 litrów wina).
Jesteśmy legalnie działającą firmą, producentem i dystrybutorem substancji pomocniczych dla przetwórstwa spożywczego.
Stosujemy system HACCP i zasady GMP podlegając pod nadzór PSSE (SANEPIDu),
co gwarantuje Państwu bezpieczeństwo i niezmienną jakość naszych produktów.