Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 7,31 zł
- Alcomat PIRO Ferm pirosiarczyn potasu do 500L
- 11,30 zł z dostawą
- 23,47 zł
- Pirosiarczyn potasu do zabezpieczania win, 500g
- 32,46 zł z dostawą
- 30,34 zł
- Alcomat PIRO Ferm pirosiarczyn potasu do 5000L
- 40,33 zł z dostawą
PIROSIARCZYN POTASU 500G Sterylizacja Odkaża POJ (6087542888)
Sprzedający starowar
poleca 99,80%
|
3588
Opis
Do zaoferowania posiadamy: PIROSIARCZYN POTASU 500G - POJEMNIK | ||
Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2 Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:
Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.
Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina
Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.
Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .
Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.
Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową. Opakowanie posiada atest spożywczy. Kod produktu: 353 | ||
Wysyłamy listem zwykłym niepoleconym tylko jeden przedmiot na odpowiedzialność Kupującego. | ||
| ||
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.