Pirosiarczyn potasu 100g - data ważności styczeń 2020 r.
PIROSIARCZYN POTASU jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
Stabilizacja nastawu: dawkowanie: 1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 3÷5 litrów nastawu. Nie przedawkować!
Sposób użycia: odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
Stabilizacja wina: dawkowanie: 1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina. Nie przedawkować!
Sposób użycia: odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
Odkażanie: dawkowanie: 10 g PIROSIARCZYNU POTASU na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić PIROSIARCZYN POTASU w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.