TRADYCJA Nasza Masarnia już od 1989 roku zajmuje się wyrobem wędlin tradycyjnych najwyższej jakości. Siedzibą jest wieś Wrzesiny, w województwie lubuskim. To tutaj sięgają korzenie i tradycje rodzinne, które dały początek tej wielkiej przygody ze sztuką masarską. W otoczeniu natury i zieleni, daleko od zgiełku miasta i wszelkich zanieczyszczeń.
ŚWIEŻOŚĆ Wiemy jak ważna jest świeżość, dlatego sami rozbieramy półtusze wieprzowe i wołowe, stale kontrolując jakość mięsa dostarczanego do naszych sklepów.
SMAK Nasze wędliny powstają tylko ze świeżego mięsa najwyższej jakości, soli i naturalnych świeżo mielonych przypraw. Wszystko jest pracą ludzkich rąk od rozbioru mięsa przez formowanie i przyprawianie, kończąc na wędzeniu w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Nie stosujemy wypełniaczy, sztucznych środków konserwujących i innych szkodliwych dla naszego zdrowia substancji. Naturalnie, świeżo i prosto z wędzarni!
ZAANGAŻOWANIE Od ponad 30 lat masarnia jest prowadzona przez Zbigniewa Mirosława Motykę. Jest to człowiek, który posiada ogromną pasję oraz serce do rzemiosła. Jak sam mawia „Tworzymy z pasją” – starannie i konsekwentnie prowadzi własną politykę jakości, dzięki której wypracował markę identyfikowaną z tym, co najlepsze.
Z DUCHEM CZASU W ciągu kilkunastu lat nasza masarnia została rozbudowana, unowocześniona i przystosowana do wymogów Unii Europejskiej. Dbałość o ekologię i tradycję, której jesteśmy wierni od samego początku i niezmiennie ją kultywujemy pozwoliła zdobyć zaufani
Gęsie pipki to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej. Ręcznie selekcjonowane, najwyższej jakości świeże kawałki żołądków duszone w sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyszukana kompozycja smaków dla najbardziej wymagających.
Skład: Żołądki z gęsi 70%, wywar mięsno-warzywny 30%, sól, pieprz, przyprawy naturalne.