Pinsa Gourmet Multigrain 230g - ZESTAW 3 SZTUK
Czym jest Pinsa Multigrain?
Pinsa, będąca rzymskim odpowiednikiem pizzy, jest wyjątkowym produktem wśród pieczywa typu flat bread. Wyróżnia się niezwykłą soczystością, kruchym charakterem i lekkostrawnością, które zawdzięcza długiemu procesowi fermentacji oraz specjalnej kombinacji mąk. Pinsa Gourmet Multigrain dodatkowo wzbogacona jest o mieszankę różnych ziaren, co sprawia, że jest nie tylko smaczna, ale też niezwykle zdrowa. Pinsa wieloziarnista dostarcza dodatkowych błonnika, witamin i minerałów, czyniąc ją idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Dzięki temu pinsa wieloziarnista staje się nie tylko smacznym, ale i zdrowym wyborem dla każdego.
Składniki:
- Mąka pszenna
- Woda
- Otręby pszenne prażone
- Śruta pszenna prażona (3,6%)
- Mąka ryżowa
- Mąka sojowa
- Semolina ryżowa
- Suszony zakwas pszenny
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Ziarna żyta (1,5%)
- Sól jodowana (1,1%)
- Ziarna słonecznika (0,9%)
- Siemię lniane brązowe (0,7%)
- Prażone kiełki pszenicy (0,6%)
- Siemię lniane złociste (0,4%)
- Ziarna pszenicy (0,2%)
- Suszone drożdże piwne
- Konserwant: kwas sorbowy
Produkt zapakowany w atmosferze ochronnej. Może zawierać śladowe ilości gorczycy i łubinu.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1023 kj/242 kcal
- Tłuszcz: 3,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g)
- Węglowodany: 43g (w tym cukry: 1g)
- Błonnik: 3,5g
- Białko: 7,5g
- Sól: 1,4
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Wyprodukowano we Włoszech dla 33 Fine Foods
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 250ºC
- Udekoruj i dopraw według uznania
- Ustaw funkcję termoobieg w piekarniku
- Piecz przez 5-6 min.*
*temperatura i czas pieczenia mogą się nieco różnić w zależności od parametrów piekarnika.
Sposób podania:
Jako Pizza Multigrain:
Możesz przygotować ją jako Pinsa Bianca lub Rossa. Ustaw piekarnik na 250ºC, dodaj składniki według uznania i piecz przez 6 min. Alternatywnie, piecz Pinsę w 250ºC przez 5 min. i dodaj składniki tuż po upieczeniu.
A'la Focaccia Wieloziarnista:
Wkładając Pinsę do piekarnika rozgrzanego do 250ºC na 5 min., po upieczeniu polej ją oliwą z oliwek extra virgin i dopraw, na przykład rozmarynem. Możesz również pokroić upieczoną Pinsę w paski, dodać składniki według własnego uznania i podawać jako kanapki.
*temperatura i czas pieczenia mogą się nieco różnić w zależności od parametrów piekarnika.