Pinsa Cesare La Nostra Ricetta Pizza spód 250g
Pinsa Cesare pochodzi ze starożytnej rzymskiej receptury. Ciasto uzyskuje się z trzech różnych rodzajów mąki. Jego oryginalny kształt jest efektem ręcznej obróbki charakterystycznej dla tego wyjątkowego produktu.
Mąka pszenna miękka
Gwarantuje wysokie uwodnienie (około 80%) i pozwala na stworzenie ciasta długokwasnego, niskokalorycznego i o wysokiej zawartości białka.
Mąka ryżowa
Pozwala na zatrzymanie i wiązanie większej ilości wody w cieście podczas pieczenia, dzięki czemu uzyskujemy produkt chrupiący na zewnątrz i miękki w środku.
Dzięki naturalnemu zakwaszaniu trwającemu 72 godziny Pasta Madre poprawia jakość mąki używanej do ciasta i wzmacnia ich naturalny zapach, nadając Pinsa Cesare niepowtarzalny smak, który dobrze komponuje się z każdym składnikiem.
Cała mąka sojowa
Przypisuje ważne właściwości odżywcze, nadaje chrupkość i kruchość przy bardzo niskim spożyciu lipidów.
Czas pieczenia: 4-5 minut w temperaturze 260°C / 300°C.
skład: mąka pszenna miękka "0", woda, mąka ryżowa, mąka sojowa, zakwas z suszonej pszenicy, sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, drożdże. Może zawierać śladowe ilości łubinu i gorczycy. Bez konserwantów.
BEZ GMO I DODATKÓW CHEMICZNYCH
PROSTE I SMACZNE
DOSKONAŁA RÓWNIEŻ JAKO FOCACCIA
Wystarczy dodać szczyptę soli i odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.