Gotowe włoskie spody do pizzy.
Antyczna Rzymska pizza z kilku rodzajów mąk: pulchna, chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku, lekkostrawna
Skład: Mąka pszenna zwyczajna typu 0, woda, mąka sojowa, drożdże, mąka ryżowa, sól, olej słonecznikowy, olej extra vergine, drożdże, E202.
Alergeny: gluten, soja
Opakowanie: 2 szt
Waga opakowania: 630gr
Rozmiar: W kształcie prostokąta ok. 37x25 cm
Masa i wymiary mogą podlegać wahaniom.Wyrób pakowany w atmosferze ochronnej
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +0*C do +4*C
Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin, można zamrozić.
CO RÓŻNI PINSE OD ZWYKŁEJ PIZZY?.....WSZYSTKO
Pinsa powstaje z zupełnie innych produktów, w zupełnie innym procesie produkcyjnym. Ciasto zawiera mniej oliwy niż tradycyjna pizza, za to więcej wody. Zawiera też zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe nadające naturalny smak dawnego chleba. Dzięki temu otrzymujemy produkt o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, małej ilości kalorii, a przede wszystkim lekkostrawny.
Sposób przygotowania :
Rozgrzać piekarnik elektryczny 230/250 stopni, blachę pozostawić w piekarniku na środkowym poziomie.
2) Wyciągnąć z opakowania spód do pizzy nałożyć i rozsmarować 1-2 duże łyżki sosu pomidorowego doprawionego solą, oliwą i oregano, następnie nałożyć dodatki oraz mozzarellę.
3) Wkładamy pizzę do piekarnika i pieczemy około 4-5 minut
UWAGA: Temperatury i czas pieczenia są orientacyjne. Ustawienie długości pieczenia i temperatury mogą być według Państwa uznania.
NASZYM SEKRETEM JEST CIASTO
Pinsa zawiera mieszankę trzech rodzajów mąki: sojowej, która sprawia że produkt jest chrupki i kruchy, ryżowej dzięki której ciasto zatrzymuje więcej wody w fazie pieczenia i pozwala nam uzyskać produkt chrupki z zewnątrz, a miękki w środku, pszennej, która jest niezbędna w procesie naturalnego wyrastania ciasta, jednak użytej w śladowych ilościach.