Opis
Reàl Cocktail Ingredients
Prace nad produktem rozpoczęto w 2006 roku skupiając się na stworzeniu pierwszego kremu kokosowego, który nie będzie zapakowany w puszkę. Udało się to dzięki połączeniu cukru trzcinowego, miąższu kokosowego oraz mleczka kokosowe w jednolitą kremową masę.Tak powstał Coco Reàl, który zapoczątkował całą serię produktów w wygodnych butelkach do wyciskania. Po podzieleniu się efektem prac z miksologami z całego świata reakcja była tak pozytywna, że postanowiliśmy stworzyć nową linię produktów puree. Pozwalającą artystom tworzącym koktajle sprostać wymaganiom konsumentów na całym świecie.
Tak więc w 2014 r. narodziła się pełna lista syropów infuzowanych puree owocowym marki Reàl. Zainspirowani przez miksologów, którzy poświęcili swoje życie, aby dążyć do perfekcji w jakości koktajli, postanowiliśmy stworzyć produkty, które podkreślą najbardziej autentyczne i czyste smaki na ziemi. Dlatego dużo uwagi poświęcamy odmianom owoców używanych do produkcji oraz ich jakości. Jak również miejscom skąd pochodzą, a są to najlepsze plantacje na świecie, gdzie owoce zbierane są ręcznie, oceniane oraz sortowane przez człowieka co umożliwia wybranie surowca najwyższej jakości.
Wyjątkowe procesy technologiczne polegające na wielokrotnym powtarzanym gotowaniu pod wysokim ciśnieniem do temp. 60 stopni a następnie schładzaniu, zapobiegają przegotowaniu i skarmelizowaniu owoców w syropie cukrowym. Pozwala to na zachowanie wszystkich wartości mineralnych i odżywczych. Dzięki zastosowaniu naturalnych konserwantów takich jak cukier, sok z cytryny czy ekstrakt z rozmarynu możliwe jest zmniejszenie sztucznych środków konserwujących. A kilkukrotne odsysanie powietrza i ozonowanie przestrzeni pomiędzy produktem a zamknięciem sprawia że barwa i smak pozostaje dłużej naturalny.
Ponieważ wiemy, że napój jest tak dobry, jak jego składniki, wszystko, co wchodzi w skład produktów Reàl, cechuje świeżość i jakość, która nie ma sobie równych w branży. Każdy produkt zawiera do 40% czystego przecieru owocowego, zmieszanego z całkowicie naturalnym cukrem trzcinowym, aby stworzyć produkt idealny do mieszania i miksowania koktajli wszystkich odmian.
Jedynym sposobem, aby naprawdę zrozumieć, jak Reàl rewolucjonizuje koktajle dla miksologów i konsumentów, jest doświadczyć tego samemu.
Piña Reàl
To wyprodukowany z ananasa syrop infuzowany/nasyczny przecierem owocowym. Bogaty ananasowy smak jest odważny i soczysty. Ten kuszący owoc prosto z Kostaryki przynosi orzeźwiającą słodycz, której nie można się oprzeć. Idealnie nadaje się do koktajli, w tym bellini, koktajli piwnych, mrożonych lub wstrząsanych daiquiris i wielu napojów bezalkoholowych. Znajduje zastosowanie w wielu przepisach kulinarnych.
Cechy produktu
Zawiera 40% wysokiej jakości ananasów z Kostaryki. 40% wymieszanych z syropem z cukru trzcinowego.
Delikatne przetwarzanie pozwala na pełniejsze oddanie smaku. Nie zawiera przegotowanych i karmelizowanych nut smakowych.
Wysoka zawartość owoców zwiększają intensywność smaku.
Butelka przed zamknięciem jest ozonowana, aby zagwarantować świeżość produktu.
Za barem
Idealny do bellini, włoskich napojów gazowanych, koktajli piwnych, napojów bezalkoholowych oraz mrożonych lub wstrząsanych koktajli.
Łatwo rozpuszcza się w napojach dodając im owocowego uderzenia. Idealnie nadaje się do koktajli rzemieślniczych.
Opakowanie przyjazne dla barmanów butelka typu Squeeze ulubiona przez Mixologów.
Kuchnia
Doskonały pod względem kulinarnym znajdzie zastosowanie w wypiekach i deserach.
Świetnie sprawdza się jako dodatek do sosów, marynat i glazur. Zwłaszcza do mięs pieczonych, drobiu czy owoców morza. Potraw i zup kuchni karaibskiej, azjatyckiej i nie tylko.
Idealny do eksperymentowania z koncepcjami gastronomii molekularnej, takimi jak pianka owocowa lub kawior.
Opakowanie:
Plastikowa butelka do wyciskania.
- Pojemność: 500 ml
Po uzgodnieniu dostępna jest większa ilość produktu.