Pigwa z imbirem i cynamonem w zalewie korzennej (200g) - Schronisko Smaków
przygotowana w sposób naturalny, według tradycyjnej, przemyślanej receptury z wyselekcjonowanych składników: aromatycznego i zdrowego owocu obranej pigwy z dodatkiem imbiru, goździków i laski cynamonu.
Pigwa w korzennej zalewie jest świetnym dodatkiem do herbaty, napojów rozgrzewających, deserów albo ciast.
Świetnie smakuje w zestawieniu ze słodkimi, jak i wytrawnymi potrawami.
Ciekawostka o Pigwie:
- przyspiesza procesy trawienne i wspiera przemianę materii,
- w połączeniu z imbirem i goździkami wspomaga w szybszym powrocie do zdrowia w trakcie przeziębienia
- wzmacnia wątrobę,
- wzmacnia apetyt,
- pomaga także obniżyć ciśnienie krwi, reguluje poziom glukozy oraz zmniejsza ilość złego cholesterolu
- jest również źródłem dużej ilości witamin A, C i witaminy z grupy B,
- zawiera także pokaźne ilości magnezu, fosforu, wapnia, potasu, żelaza, miedzi i siarki
Skład: owocu pigwy, imbir, goździki i laska cynamonu.
Opakowanie: szklany słoik (200g)
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Produkt pochodzi z naszej restauracji Schronisko Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej.