Pietruszka liofilizowana Dary Natury 10 g
Pietruszka liofilizowana Dary Natury pochodzi z uprawy ekologicznej. Można ją wykorzystać w formie przyprawy, np. do zup, sosów, ryb, zapiekanek, masła i twarożku lub jako dodatek do ziołowego naparu.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne, dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki
Pietruszka liofilizowana* 100%.
Sposób użycia
Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach czy moździerzu i dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.
Warunki przechowywania
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.