PRAWDZIWA PIERZGA PSZCZELA 250G ZBIÓR 2021 POLSKA
Pierzga oferowana przez nas jest w pełni oryginalna, a jej produkcja nie jest sztucznie przyspieszana. Nasza pierzga pozyskiwana jest w Polsce na obszarze Mazur i Suwalszczyzny.
Pszczoła zbiera pyłek kwiatowy i transportuje go do ula. Część pyłku jest zjadana przez pszczoły część jest magazynowana w ramkach plastra pszczelego. W trakcie magazynowania pyłek kwiatowy mieszany jest z miodem oraz enzymami i kwasami trawiennymi. W ten sposób pszczoły konserwują go na czas braku pyłku w przyrodzie, jest to ich późniejsze zmagazynowane pożywienie. W warunkach środowiska gniazda pszczelego pyłek kwiatowy jest poddany fermentacji mlekowej, która sprawia, że powstaje pierzga. Następnie pszczelarz wydobywa pierzgę która jest ususzona i gotowa do spożycia. Fermentacja sprawia, że pierzgę można długo przechowywać. Białko rozpada się na peptydy i aminokwasy.
Pierzga podobnie jak pyłek kwiatowy posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i wzmacniające. Jednak wartość spożywcza, profilaktyczna i lecznicza pierzgi jest znacznie większa niż pyłku kwiatowego ze względu na bogatszy skład, proces konserwacji oraz łatwiejszą przyswajalność.
Dawkowanie:
Zaleca się spożywać 2 łyżeczki dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem.
Sposób spożywania:
Pierzgę można spożywać bezpośrednio do ust, można też rozpuścić 1 łyżeczkę w filiżance z wodą, sokiem, mlekiem lub miodem. Pierzga powinna się moczyć minimum 4 godziny. Można ją zalać wieczorem i wypić rano. Po jej wypiciu, w ten sam sposób proszę przygotować roztwór do wypicia na wieczór. Analogicznie postępujemy każdego dnia.
Zawartość netto:
250 g
Kraj pochodzenia:
Polska
Producent:
PERLO Marek Kaszyk
Ul. Krakowska 25
38-300 Gorlice