Pierzga 170g - Barć Świętokrzyska
Pierzga pszczela bywa uznawana za jeden z najbardziej wartościowych produktów spożywczych.
Bogactwo składników odżywczych czyni z pierzgi pszczelej jest doskonały środek do odżywienia i ogólnego wzmocnienia organizmu.
Polecana jest w rekonwalescencji, w problemach z apetytem, a także u osób aktywnych fizycznie.
Polecana jest na lepszą odporność, przy nowotworach oraz w schorzeniach wątroby i układu krążenia.
Sposób użycia: najlepiej jest stosować pierzgę w postaci zmielonej (np.: w młynku do kawy) lub też namoczyć ją w wodzie, by napęczniała np. rano a spożyć wieczorem. Można dodawać ją do wody i napojów, do jogurtów, dań śniadaniowych, a także przyjmować na łyżeczce (samą lub w połączeniu z miodem).
Dawkowanie: tradycyjnie stosuje się łyżeczkę dziennie u dorosłych i pół łyżeczki u dzieci. Pierzgi, jak i pyłku, nie powinno się stosować cały czas - po około dwóch tygodniach należy zrobić przerwę. Pierzga nie jest zalecana u małych dzieci. Powyżej 3-4 roku życia można zacząć od niewielkiej ilości, stopniowo ją zwiększając i dbając o zachowanie przerw w stosowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska
Data ważności: najlepiej spożyć przed końcem 2020 roku
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem słonecznym.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników.
Nie stosować po upływie terminu ważności.