PIERZGA PSZCZELA 100g
Pierzga jest jednym z najcenniejszych produktów pochodenia pszczelego. Składa się z pyłku kwiatowego, miód i wydzielina gruczołów ślinowych pszczół. Duże znaczenie przy powstawaniu pierzgi ma fermentacja, która odbywa się w ulu. Właściwości pierzgi są bardziej porządane niż samego pyłku kwiatowego, ze względu na lepszą przyswajalność (brak osłonki), większą zawartość składników odżywczych oraz bogaty skład mikrobiologiczny.
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: Gospodarstwo Pasieczne Tomasz Łysoń sp. z o.o. sp.k., ul. Racławicka 162, 34-125 Sułkowice
JAK STOSOWAĆ PIERZGĘ PSZCZELĄ:
Pierzgę pszczelą można spożywać na kilka sposobów. Przede wszystkim można zażywać ją bezpośrednio do ust bez przetwarzania, można również rozpuścić 1 łyżeczkę pierzgi w szklance z wodą, innym napojem lub miodem. Wybierając podanie z napojem warto pamiętać, że pierzgę powinno się moczyć około 4 godziny. Przykładowo można zalać pierzgę wieczorem, by następnie wypić ją rano. Tak samo należy przygotować taką miksturę rano, by wypić ją wieczorem. Pierzgę powinno się spożywać dwa razy dziennie. Rano na czczo i wieczorem przed snem.
WSPIERAMY POLSKIE PSZCZELARSTWO
Od ponad 20 lat zajmujemy się produktami pszczelimi. O pszczołach wiemy prawie wszystko dzięki czemu nasze wyroby cieszą się bardzo dużym powodzeniem. Ponadto posiadamy akredytacje BIO, która uprawnia nas do obrotu produktami z najczystszych terenów.
Nasza firma od kilku lat dumnie wspiera Technikum Pszczelarskie mieszczące się przy Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli. Jest to jedyna w Europie tego typu placówka oświatowa. Ponadto nasi pracownicy podwyższają tam swoje kwalifikacje, dzięki czemu jesteśmy w stanie oferować coraz wyższy poziom naszych produktów i usług