Chleb pszczeli to sfermentowany, aktywowany enzymatycznie pokarm wytwarzany przez pszczoły w ulu, zawierający około 25% miodu lub nektaru i 70% pyłku. Uważany za znacznie lepszy od pyłku kwiatowego, biodostępność białka jest znacznie zwiększona. Chleb pszczeli ma dużą różnorodność minerałów i ma duże ilości żelaza, kobaltu, fosforu, wapnia. Jest to jeden z najbogatszych naturalnych pokarmów zawierających selen. Chleb pszczeli jest również doskonałym źródłem potasu i witamin z grupy B. Aminokwasy, które są wstępnie trawione w celu łatwej przyswajalności w proporcjach potrzebnych organizmowi ludzkiemu, stanowią około 15% suchej masy pierzgi. Zebrane w Estonii z uli pszczelich, które stoją na łąkach w pobliżu małych lasów iz dala od dużych miast, w pobliżu nie ma przemysłu ani fabryk. Wytwarzany z zachowaniem wysokich standardów ekologicznych, nasz chleb pszczeli jest nieprzetworzony, W 100% czysty i naturalny, wolny od antybiotyków i pestycydów. Bez glutenu, kukurydzy, pszenicy, soi i nabiału oraz składników GMO. Granulki zachowują świeżość przez 2,5 roku, jeśli są przechowywane w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
- 100% naturalny, bez dodatków
- zwiększyć poziom energii - spożywaj 1 lub więcej łyżeczek dziennie, najlepiej rano.