PIERUN. Cwaniak z gromu. Sos mango o mocy JALAPENO
Kremową elegancję „Cwaniaka z gromu” uzyskaliśmy dzięki mango Alphonso, które świetnie zgrało się ze świeżą kolendrą i limonkowym wykończeniem z nutą soli morskiej.
Nie każde uderzenie Pieruna musi zaboleć. Oto jego najłagodniejsze wcielenie o mocy aromatycznej odmiany Jalapeno.To zasługa papryki JALAPENO. Oczywiście i w tym przypadku kolendra i limonki wzbogacają partyturę smaku.
Ostrość idealna dla osób, które nie przepadają za "piekłem w gębie", a dopiero rozpoczynają zabawę z ostrościami!
W naszej skali mocy jest to 1 na 6.
Kolendra ubóstwiana przez kuchnię azjatycką dedykuje Pieruna wędlinom i pasztetom, a także niektórym rybom (najlepiej tłustym), owocom morza i sałatkom.
- Typ sosu: gotowany, pasteryzowany, słodki
- Smak przewodni: mango, świeża kolendra, limonki
- Mocy nadaje papryka: Jalapeno o mocy ~20 000 SHU
- Polemność butelki: 200ml
- Waga netto: 240g
- kalorie 100g: 91
- energia 100g: 381
- tluszcz 100g: 1,3
- weglowodany 100g: 19
- bialko 100g: 1,2
Twoja cena: 35.99 PLN
Skład: mango alphonso, papryka jalapeno, świeża kolendra, ocet jabłkowy BIO, polski czosnek Harnaś, musztarda, limonki, oliwa z oliwek BIO, sól morska, przyprawy.
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Wyprodukowano w Polsce!
- Każda butelka przepięknie spakowana w kartonik z siankiem.
- Przy produkcji używamy tylko polskich papryk z prywatnej uprawy!
- Bez dodatku konserwantów, wzmacniaczy, utrwalaczy i jakichkolwiek polepszaczy - w składzie sama natura!
- Nie dodajemy ekstraktu z kapsaicyny czy kapsaicyny w proszku, z papryk nie usuwamy nasion i miąższu - dostajesz pełną moc!
- Poszczególne partie sosów mogą delikatnie różnić się kolorami ponieważ nie stosujemy sztucznych barwników, a papryki różnie potrafią się wybarwić.
- Wstrząśnij przed użyciem - produkt potrafi się rozwartwiać ponieważ nie stosujemy polepszaczy, a samo rozwartwianie się to naturalny proces.Po otwarciu przechowywuj w lodówce, z dala od dzieci ;)
Kilka słów o papryce JALAPENO:
Niezwykle aromatyczna, pikantna papryczka pochodząca z Veracruz w Meksyku. Świetnie zaadaptowała się na polskich ziemiach, zatem nie trzeba jej sprowadzać. Uprawiamy więc ją sami, tak jak inne odmiany, których używamy w naszej produkcji. To najmniej ostra z wszystkich naszych papryczek, stanowi więc bazę serii sosów i przetworów dedykowanych tym, którzy docenili smak i naturalność naszych produktów, a jednocześnie wolą pikantność delikatną i subtelną od tej piekielnej. Papryczka Jalapeno rewelacyjnie podkręca charakter składników, które jej towarzyszą nadając im nie tylko pikanterii, ale również harmonii, soczystości i intensywnego smaku.