PIERUN. Cwaniak z gromu. Sos mango o mocy Habanero
Nie każde uderzenie Pieruna musi zaboleć. Proponujemy też łagodniejszą odmianę tego pysznego sosu, którą można umieścić pośrodku rankingu ostrości.To zasługa papryk habanero a konkretnie odmian: red, orange, chocolate. Oczywiście i w tym przypadku kolendra i limonki wzbogacają partyturę smaku.Ta wersja na pewno dobrze sprawdzi się choćby jako baza dla marynaty.
- Polemność butelki: 200ml
- Waga netto: 240g
- kalorie 100g: 91
- energia 100g: 381
- tluszcz 100g: 1,3
- weglowodany 100g: 19
- bialko 100g: 1,2
Twoja cena: 35.99 PLN
Skład: mango alphonso, papryka habanero (red, orange, chocolate), świeża kolendra, ocet jabłkowy BIO, polski czosnek Harnaś, musztarda, limonki, oliwa z oliwek BIO, sól morska, przyprawy.
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy. Wstrząśnij przed użyciem!
Wyprodukowano w Polsce!
- Każda butelka przepięknie spakowana w kartonik z siankiem.
- Przy produkcji używamy tylko polskich papryk z prywatnej uprawy!
- Bez dodatku konserwantów, wzmacniaczy, utrwalaczy i jakichkolwiek polepszaczy - w składzie sama natura!
- Nie dodajemy ekstraktu z kapsaicyny czy kapsaicyny w proszku, z papryk nie usuwamy nasion i miąższu - dostajesz pełną moc!
- Poszczególne partie sosów mogą delikatnie różnić się kolorami ponieważ nie stosujemy sztucznych barwników, a papryki różnie potrafią się wybarwić.
- Wstrząśnij przed użyciem - produkt potrafi się rozwartwiać ponieważ nie stosujemy polepszaczy, a samo rozwartwianie się to naturalny proces.Po otwarciu przechowywuj w lodówce, z dala od dzieci ;)
Kilka słów o papryce Habanero.
- Kolorowe piekło w ustach. Odmiana pochodząca z Amazonii. Do naszych sosów używamy odmian: Red, Orange, Chocolate. Dobry kucharz potrafi stonować jej wrodzoną ostrość, by podkręcić smak.
- Wówczas pięknie się komponuje nie tylko z sosami, gulaszem, chili con carne, krewetkami, mielonym mięsem, ale także z babcinymi konfiturami, by stały się smakiem dzieciństwa.
- Subtelne, owocowe nuty odmian habanero poczujecie w naszych sosach.