PROMOCJA !!!!!!!!!!!!!!!!
PIERŚ indyka z morelami, orzechami i tymiankiem domowa, waga ok. 1- 1,20 kg
Pierś z indyka, czyli pieczona "pieczeń" z indyka często pojawiała się na moim rodzinnym stole. Indyk ma chude mięso, bogate w białko i przyjazne do obróbki. Upieczenie piersi z indyka aby była soczysta stanowi nie lada problem /trzeba pilnować aby nie przesuszyć/.
Taka pieczeń odpowiednio przystrojona i podana staje się ozdobą odświętnego stołu. Pierś/filet z indyka można przygotować na wiele sposobów.
Ja proponuje Wam nadzienie orzechowo - morelowe /orzechy laskowe, morele suszone i tymianek/. Filet marynuję podobnie jak schab 24 h z przyprawami a następnie nadziewam przygotowaną mieszanką. Jeśli istnieje konieczność, kształtuję ją odkrawając kawałki lub zwijam i obwiązuję sznurkiem do pieczenia. Można tę pierś podawać na ciepło pokrojoną w plastrach do kulek z ziemniaków, frytek lub kaszy jaglanej. Po wystudzeniu pieczeń zmienia się w ekskluzywną wędlinę.
Kroimy ostrym nożem.
Zapraszam do zakupu i życzę smacznego !
Na pozostałych aukcjach możecie Państwo dokupić inne dania, zapraszam do odwiedzenia stron.
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, kołduny, uszka, pielmieni, kartacze; przetwory - konfitury, dżemy, marynaty; pieczenie - pasztety, galantyny itd....- czytaj pozostałe moje aukcje.
W okresach przedświątecznych upewnij się czy są wolne terminy wysyłki w dogodnym dla Ciebie czasie, pozwoli to uniknąć niepotrzebnych nieporozumień. Ilość wysyłek dziennie ograniczona, nieporównywalnie mniejsza od składanych zamówień. Zaleca się składanie zamówień świątecznych z dużym wyprzedzeniem czasowym.
Prezentowane w serwisie zdjęcia są zdjęciami poglądowymi i mają charakter wyłącznie informacyjny.