Pierożki z sera twarogowego i masła z Kapustą i Grzybami z PIECA - 14 sztuk
– Tradycyjna Podhalańska receptura.
Danie gotowe, przygotowane bezpośrednio przed wysyłką, pakowane próżniowo. Doskonałe jako przekąska, znakomite w towarzystwie barszczu czerwonego. Polecamy zestaw z naszej oferty Barszcz czerwony na zakwasie i Pierożki.
Składniki ciasta: masło, mąka pszenna, ser twarogowy – w równych częściach.
Składniki farszu: kapusta kiszona, pieczarki, cebula, bułka tarta, olej roślinny, sól,pieprz.
Wartość energetyczna 1218kJ/291 kcal.
Wartość odżywcza w 100g produktu: węglowodany 21g, tłuszcze 20g,białko 7g, błonnik 0g. Nie zawierają konserwantów.
Masa netto 250g±10%
Pierożki z podajemy na ciepło podgrzewając:
W piekarniku: Pierożki po rozpakowaniu zawinąć do folii aluminiowej i włożyć do rozgrzanego piekarnika na około 10min .
W mikrofali: Zawartość opakowania po rozpakowaniu należy przełożyć do naczynia przeznaczonego do użycia w kuchence mikrofalowej i podgrzać do oczekiwanej temperatury.
Menu pełne smaku
W swojej ofercie posiadamy także inne dania gotowe wywodzące się z tradycyjnych góralskich przepisów.
Karolówka posiada wdrożone procedury i standardy sanitarne HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.