Parametry produktu
Sposób przygotowania Do gotowania, Patelnia
Zawartość netto 230 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Mąka pszenna 28%, twaróg półtłusty 25% (z mleka), jagoda czarna 14%, serek o smaku waniliowym z pokruszoną wanilią 13% (mleko, śmietanka (z mleka), cukier, skrobia kukurydziana, aromat, pokruszona laska wanilii 0,02%, barwnik- karoteny; kultury bakterii), cukier puder, skrobia ziemniaczana, błonniki roślinne (pszenny bezglutenowy, psyllium, inulina, grochowy, z łuski babki jajowatej), serwatka (z mleka), sól. Produkt może zawierać: soję, sezam.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 125 op. zb. (DU)
Waga jednostkowa brutto 0,26 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 6 °C
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Konspol Holding Sp. z o.o. / Oddział Nowy Sącz Ulica i numer: Grottgera 40 Kod pocztowy i miasto: 33-300 Nowy Sącz PL
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania I. Garnek z wrzącą wodą. Pierogi gotować przez ok. 2 minuty. II. Pierogi można przygotować również na patelni według poniższej techniki smażenia i duszenia: 1. rozgrzać niewielkich rozmiarów patelnię teflonową 2. wlać 1 łyżeczkę oleju i rozprowadzić równomiernie na patelni 3. ułożyć w wianuszek pierożki płaską częścią na patelni 4. smażyć przez ok. 2 minuty aż pierożki zarumienią się 5. wlać ok. 1/2 szklanki wody 6. przykryć i dusić ok. 4 minuty (do odparowania wody), wyłożyć na talerz
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 804 kJ/100g
Ilość porcji w opakowaniu 2 szt.
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 190 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 35 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,1 g
Wielkość porcji 115 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 8 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 13 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g