Pierogi ruskie 230 g Konspol
KONSPOL
Opis szczegółowy
Produkt garmażeryjny z farszem ziemniaczano-serowym, parzony, rozmrożony. Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Parametry produktuSposób przygotowania: Patelnia, Do gotowania
Zawartość netto: 230 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: Ziemniaki sterylizowane 28%, mąka pszenna, woda, twaróg półtłusty 12% (z mleka), olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cebula smażona 1,8% (cebula 76%, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, serwatka (zawiera mleko), pieprz, błonniki roślinne (grochowy, pszenny, psyllium (z łuski babki jajowatej), pszenny bezglutenowy). produkt może zawierać: sezam.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 125 op. zb. (DU)
Kod CN: 1902 20 91
Liczba opakowań konsumenckich: 6 szt.
Opakowanie display: Nie
Waga brutto: 260 g
Wysokość palety: 1,4 m
Liczba warstw na palecie: 5 warstw (warstwa)
Waga jednostkowa brutto: 0,26 kg
Wymiar opakowania (SxWxG): 15,3 x 25,3 x 24 cm
Temperatura przechowywania min - max: 0 - 6 °C
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 25 op. zb. (DU)
AlergenyNasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Soja i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczych
Instrukcje dotyczące przygotowania: I. garnek z wrzącą wodą. pierogi gotować przez ok. 2 minuty. ii. pierogi można przygotować również na patelni według poniższej techniki smażenia i duszenia: 1. rozgrzać niewielkich rozmiarów patelnię teflonową 2. wlać 1 łyżeczkę oleju i rozprowadzić równomiernie na patelni 3. ułożyć w wianuszek pierożki płaską częścią na patelni 4. smażyć przez ok. 2 minuty aż pierożki zarumienią się 5. wlać ok. 1/2 szklanki wody 6. przykryć i dusić ok. 4 minuty (do odparowania wody), wyłożyć na talerz
Pakowanie w atmosferze chronionej: Tak
Inne uwagi dotyczące przechowywania: Po otwarciu opakowania należy spożyć w ciągu 24 godzin.
Wartość odżywczaZawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 6,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 201 kcal/100g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 6,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Wielkość porcji: 115 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 10 %RWS
Wartość energetyczna kJ: 12 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 12 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 11 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 966 kJ
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 2,1 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 12 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 21 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 13 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 1,7 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 230 kcal
Zawartość węglowodanów w porcji: 32 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 7,8 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,27 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,4 g