⭐️MASZYNKA FORMA DO LEPIENIA PIEROGÓW PIEROGARKA ZE STALI NIERDZEWNEJ⭐️
✅WYSOKA JAKOŚĆ PRODUKTU
✅OSZCZĘDZA NERWY I STRACONY CZAS
✅ROZWIĄZUJE PROBLEM Z WYCIEKAJĄCYM FARSZEM
✅ŁATWY W CZYSZCZENIU PRZYRZĄD
✅NIEZASTĄPIONY W KAŻDEJ KUCHNI
✅POMOŻE W LEPIENIU ŚWIĄTECZNYCH PIEROGÓW
✅ODPORNA NA RDZĘ, MOŻNA MYĆ W ZMYWARCE
✅IDEALNA DO PIEROGÓW, OWOCOWYCH CIASTEK, RAVIOLI
✅MASZYNKA TWORZY PIEROGI o ŚREDNICY 7,5 cm
⭐️PRAWDZIWA GWIAZDA W KAŻDEJ KUCHNI⭐️
➡️SKUTECZNOŚĆ DZIAŁANIA
Robienie pierogów nie było jeszcze nigdy tak proste. Niesamowite urządzenie, które podczas przygotowania wigilijnych potraw zaoszczędzi Ci sporo cennego czasu. Niezawodność w każdym wymiarze.
➡️BEZCZELNIE SZCZELNE
Najwyższy czas zapomnieć o wylatującym farszu z pierogów podczas gotowania. Dzięki pierogarce w skuteczny sposób ulepisz pierogi tak, aby nie było żadnych szczelin.
➡️PROSTA W UŻYTKOWANIU
Kolejna z kluczowych cech, to prostota użytkowania. Nikt nie lubi skomplikowanych urządzeń, napotkanych trudności w szczególności gdy czas goni. Ta maszynka do pierogów to Twój prawdziwy pomocnik.
➡️SOLIDNA JAKOŚĆ WYKONANIA
Sprzęt, który posłuży Ci przez wiele lat. To zasługa wykonania tego urządzenia z wysokiej jakości materiałów. Dodatkowo to urządzenie jest kompletnie łatwe w czyszczeniu. Nie wymaga zbyt wiele czasu, aby lśniło jak nowe. Można je myć w zmywarce.
➡️SPOSÓB DZIAŁANIA
Nic tak nie wkurza, jak wylatujący farsz z pierogów podczas ich gotowania. Najwyższy czas skończyć z tym problemem raz na zawsze. Ta pierogarka jest kompletnie prosta w obsłudze. Jej innowacyjność i prostota konstrukcji sprawia, że poradzi sobie z jej użyciem nawet największy laik gastronomii.Oto jak w kilku krokach się nią posługiwać.
- Przemyj urządzenie przed użyciem.
- Możesz delikatnie przetrzeć oliwą lub olejem aby zapewnić łatwe odrywanie.
- Umieść cienki placek na powierzchni pierogarki.
- Nałóż farsz po jednej stronie i zaciśnij oba skrzydła.
- Gotowe.
Czyż to nie jest proste? Jasne, że jest. Dodatkowo mega przyjemne.Oszczędza czas i nerwy podczas przyrządzania tej tradycyjnej wigilijnej potrawy. Sprzęt już masz, ale jeśli zastanawia Cię jak zrobić ciasto na pierogi ? Śpieszymy z pomocą!
➡️SKĄD WZIĘŁY SIĘ PIEROGI?
Według wielu dostępnych informacji pierogi pojawiły się w Polsce około XIII wieku. Korzenie pierogów sięgają krajów azjatyckich w tym głównie Chin i to właśnie stamtąd się wywodzą. Według legendarnych opowieści, polski duchowny Jacek Odrowąż, przebywający wówczas w Kijowie, został oczarowany smakiem pierogów. To właśnie jemu przypisuje się przywiezienie smaku tej potrawy do Polski. Początkowo według legend farsz owinięty ciastem miał być głównie pożywieniem dla ubogich, ale rozkosz i rozmaite sposoby przyrządzania tej potrawy sprawiły, że zajadali się nim również bogaci. Pierogi stały się symbolem każdej ważnej uroczystości w tym Bożego Narodzenia.
➡️JAK ZROBIĆ CIASTO NA PIEROGI? - PRZEPIS
Składniki jakich potrzebujesz:
- 500 g mąki pszennej np. typ 500
- pół łyżeczki soli
- 4 łyżki oleju - 50 ml
- szklanka gorącej wody - 250 ml
- Przesiej mąkę do szerokiej miski.
- Dodaj sól, olej (może być oliwa)
- Wlej szklankę gorącej przegotowanej wody.
- Wyrabiaj ciasto. Najlepiej ręcznie.
- Kulę ciasta zawiń w folię i odczekaj 30 min.
- Rozdziel ciasto na trzy części.
- Rozwałkuj każdą z części po kolei na cienkie ciasto.
- Wykrój kółka najlepiej szklanką.
Po umieszczeniu farszu w środku przygotowanego ciasta, do zagotowanej i osolonej wody powoli wrzucaj pierogi. Po 3-4 minutach od wypłynięcia na powierzchnię wyjmij je z wody do odsączenia na wolny talerz.
✅SPECYFIKACJA TECHNICZNA
Materiał: Stal nierdzewna
Wymiary:
- Długość z rączkami: 13 cm
- Średnica kółka: 7,5 cm
- Wysokość: 2,4 cm
Można myć w zmywarce: TAK
Odporność na rdzę: TAK