Ciasto piernikowe 12 opakowań po 250g
(opakowanie 250g); w sumie 3kg (12x 250g)
Gotowe Ciasto Piernikowe z Magicznej Cukierni to propozycja wypieku tradycyjnych pierniczków, z których można wyciąć dowolne kształty i fantazyjnie dekorować. Ciasto można łatwo i szybko przygotować. Nie wymaga dodatkowych składników.
Przygotowanie pierniczków z Gotowego Ciasta to propozycja wspólnych, rodzinnych wypieków zwłaszcza w okresie przedświątecznym.
Zalety:
- Smaczne i tradycyjne pierniczki
- Dodatek aromatycznych przypraw korzennych
- W zależności od rozwałkowania ciasta, możliwość wypieku ciasteczek:
- Grubszych, tradycyjnych
- Cienkich, chrupiących
Gotowe Ciasto Piernikowe to prosty sposób na przygotowanie smacznych wypieków.
Data przydatności produktu do spożycia: 07.01.2021r
Wystarczy :
- Rozwałkować ciasto
- Wyciąć dowolne kształty
- Wypiec i dekorować posypkami i lukrem
Jak przygotować ciasto ?
- Wyjmij ciasto z opakowania i uformuj kulkę.
- Oprósz stół i ciasto mąką, tak aby nie przykleiło się do wałka.
- Rozwałkuj ciasto na preferowaną grubość: 5mm tradycyjne babcine pierniki, 2mm cienkie i chrupiące ciasteczka.
- Wytnij dowolne kształty i rozłóż pierniki na blaszce z papierem do pieczenia
- Ciesz się widokiem rosnących pierników.
- Udekoruj pierniki wg własnej fantazji.
.
Pieczenie pierników:
- temperatura 180*C (piekarnik z termoobiegiem 165* - 170*C)
- czas pieczenia cienkich pierników 9minut (6-7min. z obiegiem)
- czas pieczenia grubych pierników 12minut (10-11min z obiegiem)
Zobacz jak łatwo przygotować pierniki - skopiuj link do okna przeglądarki
https://youtu.be/rHNPgU8pHvA