To tradycyjny smak, który zachwyca nawet najbardziej wybrednych miłośników słodkości. O jego wyjątkowości decyduje doskonale wyważona mieszanka składników i przypraw oraz piękny korzenny aromat.
Przepis jest prosty, szybki w przygotowaniu i niczym nie różni się od domowych wypieków.
Można go wzbogacać ulubionymi dodatkami jak miód, migdały, konfitura, rodzynki.
Efekt zawsze jest niezawodny: chrupiąca skórka i wilgotne w środku ciasto. Długo zachowuje świeżość. Jest znakomitym uzupełnieniem rodzinnych spotkań.
Można go podawać w formie ciasta lub tworzyć z niego małe pierniczki.
Skład:
mąka pszenna, cukier, serwatka w proszku zdemineralizowana, jaja w proszku, mleko w proszku odtłuszczone, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, przyprawy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.