PIERNICZKI 350G GELLWE
Przepyszne pierniczki domowe. Unikalna receptura i smak. Gwarancja jakości Gellwe. Mieszanka do domowego wypieku.
Opakowanie zawiera gotową mieszankę do wypieku pierniczków i jedną foremkę do wykroju pierniczków.
Składniki:
- mąka pszenna
- cukier
- skrobia pszenna
- przyprawy korzenne (cynamon mielony, kolendra mielona, goździki mielone)
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- ekstrakt z kawy zbożowej (jęczmień, żyto)
- aromaty
- substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu
- barwnik: karoteny
- sól
Zdjęcie poglądowe - Oprawa graficzna opakowania może być zmieniona przez producenta w zależności od serii produktu.
PRZEPIS
Przygotuj :
- 1 jajko,
- 100 g miękkiego masła lub margaryny
1. CIASTO
Do wysokiej miski wsypać mieszankę do przygotowywania ciasta, dodać jajko, miękką margarynę lub masło, całość ubijać mikserem (mieszadła świderki) chwilkę na wolnych, następnie przez ok. 2 minuty na najwyższych obrotach, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą tworząc strukturę przypominająca okruchy chleba. Całość zlepić w kulę, zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok. 30 minut.
2. Przygotuj pierniczki
Rozwałkować ciasto o grubości ok. 3 - 5 mm i wyciąć za pomocą foremek. Pierniczki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
3. I gotowe
Wstawić na środkowy poziom do podgrzanego piekarnika. Piec w temp. 180°C przez ok. 10 minut (bez termoobiegu). Gotowe wystudzone pierniczki można posypać cukrem pudrem Gellwe.