Uprzejmie informuję, że przetwarzanie grzybków odbywa się w specjalnie przygotowanym, sterylnym pomieszczeniu przeznaczonym wyłącznie do tego celu. Ponadto nad całą moją produkcją grzybków czuwa nie tylko Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny lecz również grzyboznawca nr 2245.
Dokładam wszelkich starań do jakości oferowanych przeze mnie produktów. Przed wysyłką sprawdzam indywidualnie każdy słoik. Zabezpieczam pokrywkę słoika na wypadek odkręcenia się w transporcie. Produkt dostaje spersonalizowany numer w formie plomby umieszczonej na łączeniu pokrywki ze słoikiem
Zamówienia są wysyłane za pośrednictwem firmy przewozowej POCZTEX
- w ofercie pieprznik jadalny - kurki W SOLANCE 130g w słoiczkach 315ml ( 11cm wysokości)
TEGOROCZNY ZBIÓR- 2023r
Już się pojawiły pierwsze tegoroczne kurki! - czyli TEGOROCZNY SEZON GRZYBOWY 2023r JUŻ ROZPOCZĘTY :)
trzeba je zrobić w różnej postaci: suszone obowiązkowo, mrożone, w occie, no i te tylko solone (w solance)
Kurki obficie się sypnęły , są ładne, duże i małe okazy oraz zadziwiająco zdrowe.
Przedstawiam Państwu specjalną ofertę wczesnych grzybów naszych lasów -PIEPRZNIKA JADALNEGO, super smacznej przekąski w solance, której żaden miłośnik grzybów się nie oprze.
PIEPRZNIK JADALNY( KURKA) marynowana jest z tegorocznych pierwszych wyjść do lasów Lubelszczyzny, przebrany czysto, starannie wyselekcjonowany, do sprzedaży przeznaczone tylko okazy młode i zdrowe.
GRZYBY Z SOLANKI ( stężenie solanki nie mniej niż 20%) są idealne do wszystkiego - pizzy, zapiekanek, sosów, zupy. Świetnie nadają się do znanej i lubianej jajecznicy na kurkach i różnego rodzaju farszów- oraz dużo by wymieniać .
Po wypłukaniu wodą smakują jak świeże
Grzybki zakonserwowane wg przepisu mojej mamy przetrwają nawet 2-3 lata ( o ile nie zostaną wcześniej skonsumowane :) )
SERDECZNIE POLECAM - SMACZNEGO!