Pieprz czerwony ziarno 100g
Pieprz czerwony jest bardziej aromatyczny od pieprzu czarnego. W smaku ziarno pieprzu czerwonego jest mniej ostre i ma subtelną słodycz. Przyprawa jest polecana dla osób, które preferują mniej pikantne potrawy.
Ziarna czerwonego pieprzu charakteryzują się delikatną ostrością, która w sposób mistrzowski podkreśla wysublimowane smaki dań kuchni z całego świata. Pieprz ten jest świetnym dodatkiem także do wszelkiego rodzaju potraw lekkich, które posiadają stonowany smak.
Poprawia ich aromat nadając charakterystyczny ostry atrybut potrawom. Jako dodatek do dań, jest on w Polsce nadal mało popularny. Pomimo tego, że korzystamy coraz częściej z wielu nieznanych dotąd produktów to nieustannie uczymy się jak bogaty i różnorodny jest świat przypraw.
Sposób użycia:
Pieprz czerwony doskonale nadaje się do przyprawiania zup, dań rybnych oraz marynat.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: migdały,
różne orzechy, sezam, soja i inne towary
zawierające gluten. W związku z tym, pomimo
starań, prezentowany produkt może zawierać
śladowe ilości glutenu.