PIEPRZ CZARNY w ziarnach
torebka foliowa 300g
kraj pochodzenia - Wietnam
Powszechnie używana przyprawa.
Dodaje się go do zup, sosów oraz potraw mięsnych.
POLECAMY
WEGAŃSKIW MIĘSO "GLUTENOWE" WHEATMEAT® GDS
ZAMIENNIK MIĘSA - MIĘSO GLUTENOWE
Teksturowane czyste białko pszenicy,
do przygotowywania wegetariańskich i wegańskich dań
- do zdrowych nadzień, pasztetów, kotletów,
- do wykorzystania w kuchni molekularnej
ZRÓWNOWAŻONA PRZYJEMNOŚĆ
WHEATMEAT® jest źródłem cennych białek, a tym samym zdrową alternatywą w daniach w diecie wegańskiej czy wegetariańskiej, oraz kuchni molekularnej.
WHEATMEAT® ma przewagę nad produktami sojowymi. Jest wytwarzany z pszenicy i jest wolny od GMO!
WHEATMEAT® jest łatwy w obróbce i ma wysoką stabilność podczas pieczenia, gotowania czy zamrażania.
WHEATMEAT® po dodaniu wody stanowi fantazyjną masę podstawową. Jest praktycznie bez smaku i tylko od zastosowanych przypraw zależy smak przyrządzonej z niego potrawy!
- Bogaty w białko
- Niska zawartość sodu i tłuszczu
- Nie zawiera cholesterolu
- Non-GMO ( wolny od GMO)
- CLEAN LABEL (czysta etykieta)
- Wysoka zdolność wiązania wody
- Stabilne wypełnienie, brak kawitacji, bez ubytków
- Redukcja drogiego chudego mięsa
Sposób przygotowania
Do 100 g suchego seitanu - teksturatu dodaj ok. 300 g zimnej wody.
Odczekaj 15 minut i dodaj do powstałej masy przyprawy i inne składniki swojej receptury.
Przygotuj świetne nadzienia, kotlety, pasztety, naleśniki, - na co masz tylko ochotę!
Polecamy także seitan bardzo grubej granulacji -WHEATMEAT® Flakes oraz bardzo drobnej - WHEATMEAT® DS
Opakowanie torebka 500 g suchego teksturatu pszennego - stanowi bazę do ok. 2 kg mokrej masy
Kraj pochodzenia - Niemcy
WHEATMEAT® GDS 65 jest idealną bazą do wielu pysznych nadzień, takich jak makarony, wypieki i przekąski. Pozwala także na proporcjonalną wymianę mięsa .
Jeśli chcesz się dowiedzieć z przyjemnością opowiemy Ci o produkcie.
ODPOWIEDNI KĘS BURGERA
Wiele osób chętnie rezygnuje z mięsa – ale nie bez doświadczenia smakowego . Podczas gdy produkty zastępcze przemawiały tylko do niewielkiej grupy społeczeństwa, produkty wegańskie i wegetariańskie pojawiły się teraz w głównym nurcie społeczeństwa - i to z pewnością również dzięki przekonująco smacznym produktom alternatywnym.
Od soczystego burgera do delikatnego mięsa mielonego: dzięki teksturom nowej generacji i know-how GoodMills tworzy zwodniczo prawdziwe alternatywy z przekonującymi czujnikami i najlepszym smakiem. Tylko w ten sposób można przekonać konsumentów na dłuższą metę.
Sekretem tego jest naśladowanie mięsa: bardzo dokładnie badane są wszystkie właściwości sensoryczne oryginału, a następnie opracowywane idealne tekstury dokładnie dla tych wymagań.