DARY NATURY PIEPRZ CAYENNE 60 g
Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza.
Zastosowanie kulinarne:
- świetnie sprawdza się jako dodatek do owoców morza np. ostryg, sardynek czy przegrzebków
- dobrze komponuje się z rybami takimi jak łosoś czy pstrąg
- nada pikanterii zupom
- nada wyjątkowy smak potrawom z jajkami np. omletom, sufletom czy nawet jajkom na miękko czy też na twardo
Właściwości prozdrowotne:
- pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi
- zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia
- zmniejsza dolegliwości trawienne takie jak gazy czy ból brzucha
- poprawia samopoczucie
- korzystnie wpływa na tempo metabolizmu
Skład: pieprz cayenne 100%
Opakowanie: 60 g