Pieprz biały ziarno 100g
✔ Opis produktu
Biała odmiana pieprzu pochodzi z Indii. Produkuje się go na indonezyjskiej wyspie Bangka. Stanowi dojrzałą część owocu pieprzu czarnego, która po namoczeniu w wodzie ma usuwaną zewnętrzną część owocni. Otrzymane szare pestki są poddawane suszeniu aż do momentu uzyskania szarobiałego koloru.
✔ Składniki
Pieprz biały
✔ Masa netto
100 g
✔ Stosowanie
Pieprz biały mielony jest dodawany na końcu przygotowywania potrawy. Dzięki jego walorom smakowym możemy zaostrzać potrawy o jasnych barwach, czyli te przygotowywane na przykład z drobiowego mięsa i ryb. Jest także doskonałym zwieńczeniem sosów białych, bulionów, zup, pasztetów, podrobów, a nawet warzywnych soków. Znane jest także zastosowanie białego pieprzu w wyrobach cukierniczych – dodaje się go do słodkich deserów w celu uzyskania wyrafinowanego smaku.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.