Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym (np. piksele, SDK) oraz przetwarzaniu Twoich danych osobowych (między innymi unikalne identyfikatory, dane przeglądarki), możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz. Administratorem Twoich danych osobowych będzie Allegro a w niektórych przypadkach nasi partnerzy (10 partnerów), w tym tzw. “Zaufani Partnerzy IAB Europe” (2 partnerów). Informacja o celach przetwarzania danych osobowych przez naszych partnerów znajduje się w ich politykach ochrony prywatności.
Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich. Spersonalizowane reklamy i treści, pomiar reklam i treści, badanie odbiorców i ulepszanie usług. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł. Łączenie różnych urządzeń. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie.
Twoje dane personalne przetwarzamy również w celu ułatwiania korzystania z naszych stronCele przetwarzania szczegółowo opisane są w ustawieniach dostępnych pod przyciskiem: “ZMIENIAM ZGODY” i w Polityce plików cookies.Zgodę wyrażasz dobrowolnie i jest ważna 12 miesięcy. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
- 7,99 zł
- Zasady żywienia i dietetyka stosowana -
- 12,48 zł z dostawą
- 3,50 zł
- Przepisy- DANIA NA PARZE -zdrowe potrawy
- 14,49 zł z dostawą
- 16,99 zł
- Recepty i przepisy ciastkarskie - Lipińska
- 21,48 zł z dostawą
PIEKARSTWO - receptury normy porady i przepisy pra (3476262574)
Opis
|
|||||||||
mail: techniczna@enev.pl
telefon : 606 629 729 |
1 dzień roboczy Przesyłka kurierska
3 dni roboczych Przesyłka priorytetowa 14 dni roboczych Przesyłka ekonomiczna Po zakończeniu aukcji oczekujemy na e-mail z informacją o wybranej formie płatności. Przy płatności przelewem klient przelewa na nasze konto wylicytowaną kwotę, powiększoną o koszt przesyłki. Wysyłka jest realizowana w ciągu doby od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Zamówiony towar można odebrać w Księgarni WITMIR: 03-550 Warszawa ul. Remiszewska 1 lok. 2 |
|
|
|
|
|
|||
|
PIEKARSTWO - receptury, normy, porady i przepisy prawnewydawnictwo: Wydawnictwo HUSSCH ISBN: 83-904111-6-4 wydanie: 2002 format: A4, str. 245, oprawa miękka wydanie trzecie uaktualnione i rozszerzone, Książka ta, niezbędna w produkcji piekarskiej, została wznowiona jako trzecie wydanie, uaktualnione i uzupełnione.
I. Pieczywo żytnie 9
Mechanizmy rynkowe wchodzące w życie gospodarcze Polski z dużą intensywnością wkraczają także w strefę piekarstwa przynosząc nowe regulacje także w relacjach producent — klient. Współczesny klient w wyborze (preferencji) pieczywa kieruje się jego jakością (w sklepie jest to wygląd i świeżość oceniana przez dotyk) i w mniejszym stopniu ceną. Pieczywo stało się atrakcyjnym towarem handlowym powodując gwałtowny wzrost zainteresowania inwestowaniem w piekarstwo. Piekarstwo szybko, ku zaskoczeniu wszystkich, a głównie piekarzy, przemieściło się od stanu niedoborów mocy produkcyjnych i często braku pieczywa do jego nadprodukcji rodzącej ostrą walkę konkurencyjną. Po to, aby być co najmniej równorzędnym konkurentem w wolnorynkowej grze o zdobywanie klienta trzeba produkować coraz lepsze pieczywo przy minimalizacji kosztów jego wytwarzania i zachowaniu zasad i przepisów chroniących interesy konsumenta. W celu pomocy piekarzom w ich codziennej, trudnej pracy podjęto opracowanie niniejszego poradnika, którego kolejne, uaktualnione i rozszerzone wznowienie oddajemy do rąk Czytelnika. Poradnik zawiera receptury na wszystkie rodzaje pieczywa, zarówno te odtworzone — stare i zapomniane, przepracowane od nowa i tradycyjne, a także nowe, uwzględniające aktualne tendencje żywieniowe i upodobania konsumentów. Obok tradycyjnych receptur Czytelnik znajdzie nowe, ale już sprawdzone w praktyce receptury z wykorzystaniem zbóż niechlebowych, pseudozbóż, nasion roślin oleistych i różnego rodzaju dodatkow wzbogacających wartość odżywczą. Opisano dla potrzeb zarówno małych rzemieślniczych piekarni jak i przemysłowych nowe technologie produkcji pieczywa umożliwiające intensyfikację (skrócenie) procesów z jednoczesnym poprawieniem jakości pieczywa i wydłużeniem okresu jego przydatności (zahamowanie zjawiska czerstwienia). W przypadku pieczywa pszennego skrócenie procesu osiąga się przez jednofazowe (bezpośrednie) wytwarzanie ciasta często bez fermentacji w masie (w dzieży) z zastosowaniem intensywnego mieszenia najlepiej w spiralnej miesiarce, najczęściej z dodatkiem polepszaczy. Pieczywo żytnie i mieszane, zwłaszcza w przypadkach koniecznych (awaryjnych) można także wytwarzać jednofazowo z zastosowaniem gotowych kwasów lub z dodatkiem kwasów organicznych (kwas mlekowy). Coraz częściej pieczywo ukwaszane (żytnie i mieszane) wytwarzane jest z zastosowaniem do fermentacji kwasów czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej (starterów) umożliwiających stabilną i wysoką jakość chleba. WSTĘP A. RECEPTURY 7 II. Pieczywo mieszane 21 III. Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe 48 IV. Pieczywo pszenne półcukiernicze 65 V. Pieczywo dietetyczne 74 B. NORMALIZACJA, NORMY 79 C. SYSTEMATYCZNY WYKAZ WYROBÓW SWW I POLSKA KLASYFIKACJA WYROBÓW I USŁUG PKWiU 93 D. PORADY 97 I. Surowce piekarskie 97 II. Jakość pieczywa 109 III. Nowe technologie 137 IV. Bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa 159 V. Znakowanie 195 VI. Wybrane zagadnienia związane z prowadzeniem piekarni 211 E. PRZEPISY PRAWNE 237 |
||||||||
|
|
|
|||||||
|
|
||||||||
FHU WITMIR W. Zawko 03-526 Warszawa ul. Sw. Wincentego 40/43
BRE BANK S.A. 76 1140 2004 0000 3302 2581 4266 W tytule przelewu prosimy wpisać numer aukcji oraz nick allegro i formę wysyłki/odbioru. |
|||||||||
Wszystkie towary dostępne na aukcjach objęte są roczną gwarancją producenta.
Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu. Wszystkie towary są nowe. |
|||||||||
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.