Piekarstwo. Receptury, normy, porady i przepisy prawne wyd.3
Wydawca: Handlowo-Usługowa Spół.Samopomoc Chłopska
W celu pomocy piekarzom w ich codziennej, trudnej pracy podjęto opracowanie niniejszego podręcznika, którego kolejne, uaktualnione i rozszerzone wznowienie oddajemy do rąk Czytelnika.
Poradnik zawiera receptury na wszystkie rodzaje pieczywa, zarówno te odtworzone - stare i zapomniane, przepracowane od nowa i tradycyjne, a także nowe, uwzględniające aktualne tendencje żywieniowe i upodobania konsumentów. Obok tradycyjnych receptur Czytelnik znajdzie nowe, ale już sprawdzone w praktyce receptury z wykorzystaniem zbóż niechlebowych, pseudozbóż, nasion roślin oleistych i różnego rodzaju dodatków wzbogacających wartość odżywczą.
Wśród różnorakich porad znajdą Państwo wiele praktycznych zaleceń, których zastosowanie ułatwi produkcję pieczywa o właściwej jakości zdrowotnej (Dział IV Bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa).
Oddając Poradnik do rąk Czytelnika uważamy, że trafi on do szerokiego kręgu odbiorców związanych z produkcją pieczywa, jej organizowaniem, nadzorem i wszelkimi formami szkolenia i doskonalenia zawodowego.
ISBN: 8390411164
Autor: Praca zbiorowa
Rok wydania: 2002