SANTE MACA RAZOWA 180 G
SANTE MACA RAZOWA 180 G
Maca pszenno-żytnia Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
mąki (PSZENNA, PSZENNA graham, ŻYTNIA razowa 2%), sól morska
w 100 g: Wartość energetyczna: 1651 kJ / 390 kcal, Tłuszcz : 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g, Węglowodany : 80 g, w tym cukry : 0,35 g, Błonnik : 4,9 g, Białko : 12 g, Sól : 0,87 g