Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym (np. piksele, SDK) oraz przetwarzaniu Twoich danych osobowych (między innymi unikalne identyfikatory, dane przeglądarki), możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz. Administratorem Twoich danych osobowych będzie Allegro a w niektórych przypadkach nasi partnerzy (10 partnerów), w tym tzw. “Zaufani Partnerzy IAB Europe” (2 partnerów). Informacja o celach przetwarzania danych osobowych przez naszych partnerów znajduje się w ich politykach ochrony prywatności.
Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich. Spersonalizowane reklamy i treści, pomiar reklam i treści, badanie odbiorców i ulepszanie usług
. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł. Łączenie różnych urządzeń. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie.
Twoje dane personalne przetwarzamy również w celu ułatwiania korzystania z naszych stronCele przetwarzania szczegółowo opisane są w ustawieniach dostępnych pod przyciskiem: “ZMIENIAM ZGODY” i w Polityce plików cookies.Zgodę wyrażasz dobrowolnie i jest ważna 12 miesięcy. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
- 160,00 zł
- Gapiński Woźniak UPRAWA GRZYBÓW Produkcja amatorska i drobnotowarowa GRZYBY
- 170,99 zł z dostawą
- 11,99 zł
- PRZEWODNIK GRZYBOZNAWCZY - LISIEWSKA , SZMID grzyby , gatunki , atlas grzyb
- 22,98 zł z dostawą
Pieczarki biuletyna producenta 2016 grzyby uprawa (6617899431)
Opis
11/16 AB Wystawiamy PARAGONY lub FAKTURY VAT
Oferta składa się z 3 przedmiotów:
Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 1/2016
Kwartalnik „Pieczarki“ służy rozwojowi pieczarkarstwa w Polsce od 1959 r. Adresowany jest przede wszystkim do producenta pieczarek oraz producentów podłoża, grzybni, przetwórców grzybów. Artykuły dotyczą najnowszych technologii uprawy pieczarek i boczniaka, chorób i szkodników oraz ekonomiki produkcji (w tym marketing, polityka rolna w Polsce i w UE).
W numerze 1/2016
Produkt regionalny – dr Krystian Szudyga
Technologia uprawy
Technologia uprawy a żywienie pieczarki – dr Nikodem Sakson
Ruch powietrza jako czynnik warunkujący prawidłowy klimat w hali uprawowej – Emil Głuchowski
Wpływ pierwszego rzutu na plon pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus
Gdzie ta woda – mgr Wojciech Koniczny
Od czego zależy jakość pieczarek – inż. Maciej Grzeszek
Odparowanie a ruch powietrza w hali uprawowej - dr Michał Michałkiewicz
SMS – dr Krystian Szudyga
Zagospodarowanie podłoży popieczarkowych – mgr Hanna Marlière
Centrum Uprawy Grzybów Jadalnych i Leczniczych w Psarach – dr inż. Cecylia Uklańska-Pusz
Ochrona pieczarki
Integrowana metoda zwalczania roztoczy w pieczarkarniach – dr inż. Mariusz Lewandowski
Plamistość bakteryjna pieczarki – dr inż. Joanna Szumigaj-Tarnowska
Ekonomika produkcji i aspekty prawne
Ceny pieczarek - mgr inż. Grażyna Stępka
Polski eksport świeżych i przetworzonych pieczarek – podsumowanie 2015 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński
Wzrostowa tendencja polskiego importu świeżych pieczarek– mgr inż. Tomasz Smoleński
Zmiany w przepisach o podatkach dla działów specjalnych produkcji rolnej – radca prawny Aleksandra Malińska
Rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika – dr Jakub Janeta radca prawny, mgr Ewa Stec-Janeta aplikant adwokacki
Boczniak i inne grzyby
Uprawa boczniaka. Część IV – dr inż. Kinga Ławicka
Zdrowie
Grzyby wspomagają regenerację układu nerwowego – mgr Iwona Golak-Siwulska, prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski
Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak
Branżowe rozmaitości
Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka
Warsztaty szkoleniowe dla producentów i przetwórców grzybów, Bratoszewice, 23 lutego 2016 r. – mgr Zbigniew Uliński
Spotkanie producentów grzybów uprawnych w Siedlcach
Z wizytą u... Zakład Produkcji Maszyn „Wojtek”
Fruit Logistica 2016, Berlin
Ciężar: 0,3 kg
Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 2/2016
Kwartalnik „Pieczarki“ służy rozwojowi pieczarkarstwa w Polsce od 1959 r. Adresowany jest przede wszystkim do producenta pieczarek oraz producentów podłoża, grzybni, przetwórców grzybów. Artykuły dotyczą najnowszych technologii uprawy pieczarek i boczniaka, chorób i szkodników oraz ekonomiki produkcji (w tym marketing, polityka rolna w Polsce i w UE).
W numerze 2/2016
Wytnij i zszyj – dr Krystian Szudyga
TERMINARZ OCHRONY PIECZARKI NA LATA 2016-2017
Komentarz do Terminarza Ochrony Pieczarki – profilaktyka w zapobieganiu chorobom pieczarki – mgr Zbigniew Uliński
Komentarz do Terminarza Ochrony Pieczarki – zwalczanie szkodników – dr inż. Mariusz Lewandowski
Świadek historii
Jan Lisek – dr Krystian Szudyga
Technologia uprawy
Technologia uprawy a żywienie pieczarki – dr Nikodem Sakson
Uprawa z wizją końca – mgr inż. Wojciech Konieczny
Zbiór pieczarek zależy nie tylko od zbieraczek – inż. Maciej Grzeszek
Analiza owocników pieczarki w uprawie tradycyjnej – prof. Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus
Ekonomika produkcji i aspekty prawne
Ceny pieczarek – mgr inż. Grażyna Stępka
Wyniki polskiego eksportu świeżych pieczarek w I kwartale 2016 r. nieznacznie słabsze niż rok temu – mgr inż. Tomasz Smoleński
Poprawa koniunktury w polskim eksporcie przetworami z pieczarek w I kwartale 2016 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński
Zmiany regulacji prawnych dotyczącej obrotu ziemią rolną – dr Jakub Janeta radca prawny, Mateusz Podhalicz prawnik
Status rolnika ryczałtowego a opodatkowanie. Prowadzenie przez rolnika ryczałtowego jednoosobowej działalności gospodarczej – mec. Paweł Kulesza
Boczniak i inne grzyby
Polówka południowa – właściwości odżywcze i prozdrowotne – mgr Iwona Golak-Siwulska,
prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski
Branżowe rozmaitości
Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka
Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Gola
22 Święto Pieczarki w Wielichowie
Mushroom Days 2016
25-lecie firmy Champfood
Ciężar: 0,3 kg
Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 3/2016
Kwartalnik „Pieczarki“ służy rozwojowi pieczarkarstwa w Polsce od 1959 r. Adresowany jest przede wszystkim do producenta pieczarek oraz producentów podłoża, grzybni, przetwórców grzybów. Artykuły dotyczą najnowszych technologii uprawy pieczarek i boczniaka, chorób i szkodników oraz ekonomiki produkcji (w tym marketing, polityka rolna w Polsce i w UE).
W numerze 3/2016
Champignon de couche – dr Krystian Szudyga
Świadek historii
Antoni Uja – dr Krystian Szudyga
Technologia uprawy
Woda – plon i jakość pieczarek – dr Nikodem Sakson
Genomika w wytwórni podłoża – dr Krystian Szudyga
Szok! – mgr Wojciech Konieczny
Od czego zależy wydajność pracy zbieraczek, czyli: czy potrzebuję więcej osób do zbioru? – inż. Maciej Grzeszek
Ochrona pieczarki
Jesienne problemy ze szkodnikami – dr inż. Mariusz Lewandowski
Dezynfekcja chemiczna w walce z infekcjami – dr inż. Joanna Szumigaj-Tarnowska
Zdrowie
Dlaczego warto zwiększyć konsumpcje i zbyt pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus
Co kryje się w pieczarkach – mgr Iwona Golak-Siwulska, prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski
Ekonomika produkcji i aspekty prawne
Ceny pieczarek – mgr inż. Grażyna Stępka
Prognozy produkcji i eksportu pieczarek w Polsce w 2016 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński
Import świeżych pieczarek w Polsce w 2016 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński
Formy zatrudnienia w rolnictwie – mec. Paweł Kulesza
Bliski koniec tzw. opłat półkowych dla przedsiębiorców z branży rolno-spożywczej? – dr Jakub Janeta radca prawny
Branżowe rozmaitości
Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak
Pieczarka na widelcu. Przepisy G. Łapanowskiego
Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka
Z wizytą u… Firma Stec, czyli od 30 lat u podłoża sukcesu
Spotkanie w Skierniewicach
Walne Zgromadzenie Członków SBGU w Dobroniu
Pieczarkalia 2016
Ciężar: 0,3 kg
kupujesz wypełnij - formularz płacę
niezależnie od formy płatności
DANE DO PRZELEWU:
P.P.H.U Najbar Mirosław
ul.Batorego 24
43-100 Tychy
ING BANK ŚLĄSKI
wystawiamy paragon lub fakturę VAT
92 1050 1399 1000 0023 2473 1468
TEL 32 219 23 93 lub 32 327 74 72
Regulamin aukcji na stronie o mnie
KUPUJESZ- AKCEPTUJESZ
email: biuro@najbar.pl
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.