PIĘCIORNIK BIAŁY - REGULUJE TARCZYCĘ - ZAPALENIE JELIT - NAPAR - 25 G
Pięciornik biały wykazuje działanie przeciwbakteryjne, dlatego jest stosowany przy zapaleniu okrężnicy, zapaleniu jelit, czerwonki, biegunce, kolce żołądkowo-jelitowej, jako środek ściągający i hemostatyczny. Normalizuje poziom hormonów tarczycy.
Składniki: Pięciornik biały
Producent: Fitosila OOO
Waga netto: 25 g
Pięciornik biały zawiera pierwiastkowy jod i anion kwasu jodowego. To naturalny koncentrat kompleksu minerałów i witamin.
Biologicznie aktywne składniki pięciornika białego pomagają regulować przepuszczalność i elastyczność ścian naczyń krwionośnych, zapobiegają zmianom miażdżycowym oraz neutralizują wolne rodniki.
Stosowanie pięciornika jest skuteczne w profilaktyce i leczeniu chorób wątroby, układu sercowo-naczyniowego i przewodu pokarmowego, w szczególności wrzodów.
Jest również stosowany jako środek antyseptyczny i gojący rany przy dnie moczanowej, reumatyzmie.
Pięciornik biały to niezawodny środek na dysfunkcje jajników, wypadanie macicy, bolesne miesiączki.
Najczęściej używa się kłącza rośliny, ale jej liście mają również właściwości lecznicze.
Możesz stworzyć nie tylko napój leczniczy, ale także zaparzyć aromatyczną herbatę, która doskonale tonizuje i wzmacnia organizm. Liście zawierają witaminę C, która pomaga wzmocnić układ odpornościowy i skuteczniej walczyć z już istniejącymi objawami choroby, garbniki aktywujące właściwości przeciwzapalne, glikozydy i cukry, minerały ważne dla zdrowia.
Przyjmowanie pięciornika białego reguluje ciśnienie krwi, metabolizm wapnia w organizmie, poprawia stan skóry, włosów, paznokci.
Sposób użycia: 1-2 łyżki sherbaty (2,5 - 5 g) zalać 1 szklanką (200 ml) wrzącej wody, pozostawić w termosie na 8 godzin, odcedzić, ostudzić do temperatury pokojowej. Stosować 1/3 szklanki 3 razy dziennie 30 minut przed posiłkiem przez 3 do 4 tygodni.
W razie potrzeby po 2 miesiącach stosowanie można powtórzyć