"Jaceksend" F.H.U. Jacek Kozioł
ul. Niepodległości 60 b/4
72-300 Gryfice
NIP:857-14-94-181
REGON:811662874
Telefon/fax: 607 055 593
Turbo Chef C3
Opatentowana technologia wykorzystująca kombinację zmasowanego gorącego powietrza o dużej prędkości oraz precyzyjnej dawki energii mikrofalowej. Pozwala ona na obróbkę cieplną do 10 razy szybciej w porównaniu z tradycyjnymi metodami przy zachowaniu jakości produktów. Można w nim przyrządzać różnorodne potrawy w tym samym czasie. W zamkniętym obiegu gorącego powietrza znajduje się katalityczny konwerter, który zapobiega transferom zapachów pomiędzy produktami i zmniejsza przenoszenie cząsteczek tłuszczu w piecu. Grzałki szybkiego reagowania dostarczają właściwej mocy i kontrolują temperaturę i wilgotność produktu.
Model C3 nie wymaga okapu, wentylacji czy instalacji przeciwpożarowej. Jest niewielki, można go sztaplować, co pozwala na oszczędność miejsca w kuchni. Niezwykle prosty w obsłudze, sterowany przy pomocy przycisków.
Właściwości pieca:
- dwie płyty ceramiczne
- wertykalny system zmasowanego gorącego powietrza z recyrkulacją
- emisja mikrofal z dołu pieca
- dmuchawa o zmiennej prędkości
- programowalny do 64 programów
- wbudowany system samodiagnozowania pieca
- katalityczny konwertor eliminuje przenikanie zapachów żywności
- obudowa ze stali nierdzewnej
- regulowane chromowane nóżki
- w pełni izolowana komora
- wymiary: 736*749*648 (h) mm
- moc konwekcji 5,2 kW
- moc mikrofali 2 kW
Porównanie czasów przygotowania niektórych potraw
Chateaubriand (schłodzony) Skrzydełka kurczaka (zamrożone) Filet z łososia
piec konwekcyjny 35:00 17:30 9:30
C3 8:00 77% szybciej 2:30 86% szybciej 1:30 83% szybciej
Forma zasilania: 400V 50Hz