Piec Turbo Chef Tornado
Piec nie wymaga okapu czy wentylacji.
Technologia pieca Tornado:Opatentowana technologia wykorzystuje kombinację zmasowanego gorącego powietrza o dużej prędkości (umożliwia precyzyjną kontrolę brązowienia potraw) oraz energię mikrofalową (pozwala na równomierne pieczenie i ogrzewanie wnętrza produktu).Technologia ta pozwala tworzy unikalną atmosferę w komorze pieca, dzięki czemu potrawy zachowują smak i kolor. Kombinacja ta pozwala na obróbkę cieplną do 12 razy szybszą w porównaniu z tradycyjnymi metodami przy zachowaniu jakości produktów.W zamkniętym obiegu gorącego powietrza znajduje się katalityczny konwerter, który zapobiega transferom zapachów pomiędzy produktami i zmniejsza przenoszenie cząstek tłuszczu w piecu. Usuwa on nadmiar tłuszczu i woni. Grzałki szybkiego reagowania dostarczają właściwej mocy i kontrolują temperaturę i wilgotność produktu.
Charakterystyka:
- niezależny górny i dolny nadmuch gorącego powietrza umożliwia precyzyjną kontrolę brązowienia
- rozrzutnik mikrofal dla równomiernej dystrybucji fal
- katalityczny konwerter pozwala na użytkowanie bez okapu (neutralizuje cząsteczki tłuszczu)
- manualny tryb uśpienia
- tryb info pozwala na uzyskanie informacji o piecu i samodiagnostykę
- zasilanie 400 V
Konstrukcja:
- frant i góra ze stali nierdzewnej
- boki ze stali nierdzewnej
- ergonomiczny uchwyt do drzwi
- chłodna w dotyku obudowa, poniżej 50oC
- wnętrze wykonane ze stali nierdzewnej
- w całości spawana izolowana komora pieczenia
- wyjmowany stalowy ruszt do pieczenia
- gładka powierzchnia wewnętrzna drzwi łatwa w czyszczeniu
Parametry:wymiar zewnętrzny (HxWxD) - 483 x 660 x 653 mmwymiar komory (HxWxD) - 203 x 394 x 373 mmwaga - 86 kg