Promocja!
1999,00 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 2399,00 zł
Cena regularna: 2399,00 zł
Piec Tandoor (tandyr) z rusztem
- Wysokość z pokrywką: 91 cm
- Głębokość robocza: 50 cm
- Szerokość: 50 cm
- Średnica szyi: 30 cm
- Grubość ściany: 6,5 cm
- Pojemność: 60 l
- Waga: 92 kg
- Pokrywa na zawiasach
- Materiał: glina szamotowa, kuty metal
Akcesoria :
- dwupoziomowy ruszt
- pogrzebacz
- szufelka
- szpikulce na szaszłyki
Opis:
Domowy piec Tandoor łączy funkcje grilla i wydajnego piekarnika. Pozwala na oszczędność węgla czy drewna jednocześnie oferując lepszą jakość dań w porównaniu do tradycyjnego grilla. Sprawia, że mięso jest bardzo delikatne i soczyste. Poprawia wygodę użytkowania – nie wymaga ciągłego schylania i doglądania czy pieczeń jest już gotowa. Pozwala na gotowanie kilku dań jednocześnie na różnych poziomach co ma wpływ na szybkość gotowania.
Najbardziej uniwersalna pojemność 60 litrów pozwala na wykorzystanie pieca Tandoor nie tylko do użytku rodzinnego, ale także do zorganizowania pikniku dla grup do 15 osób.
Zalety produktu:
- Gotowanie bez dodatku tłuszczu. Dania nie wymagają użycia tłuszczu, przez co posiadają mniej kalorii
- Oszczędność paliwa. Budowa z gliny szamotowej podtrzymuje wysoką temperaturę co pozwala na efektywne wykorzystanie paliwa
- Element dekoracyjny. Ręcznie kuta, żeliwna rama wraz z nogami służy nie tylko jako mocna podstawa, ale również dopełnia ogólny styl pieca
- W zestawie dołączony jest pogrzebacz i szufelka, które można umieścić po bokach pieca Tandoor na specjalnych podstawkach.
- Wszechstronność zastosowania. Czarna, metalowa obręcz na piecu pozwala umieścić patelnię lub garnek, dzięki czemu możemy gotować (lub podgrzewać) potrawy podczas palenia w piecu.
- Brak konieczności konserwacji. Nie wymaga też częstego czyszczenia. Wystarczy wymienić węgiel
- Unikalny profil smakowy. Produkty gotowane w piecu Tandoor mają niepowtarzalny smak i soczystość
- Zachowanie wartości odżywczych produktów. Szybka metoda gotowania nie niszczy głównej części składników odżywczych produktów i sprawia, że potrawy gotowane w piecu Tandoor są tak zdrowe, jak to tylko możliwe!
Nowy piec należy poddać procedurze pierwszego rozpalenia według instrukcji dołączonej do zestawu.
W przypadku gwałtownego i szybkiego nagrzewania, na powierzchni mogą być widoczne włoskowate pęknięcia, co jest zjawiskiem naturalnym dla materiału i nie ma wpływu na funkcjonalność tandoor.