Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka teff, płatki owsiane bezglutenowe, cukinia liofilizowana 9%, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, gałka muszkatołowa, oregano, pieprz.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowanie w zakładzie).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (280 ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.
Nasze placki to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy.
Wyprodukowano w Polsce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1460 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 4,56 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,85 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 10,6 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 130 g